Arealplan

Vi har kompetanse og kapasitet til å bistå deg med alt planarbeid i henhold til plan- og bygningsloven og andre forskrifter. Våre kunder er både private og større utbyggere.

Kontakt oss

Planarbeid

For å sikre en bærekraftig utvikling er det viktig at arealplaner blir gjennomført med god og tverrfaglig kompetanse. Våre dyktige medarbeidere kan bistå deg med alt planarbeid, i henhold til plan- og bygningsloven og andre forskrifter. Vi hjelper deg med detaljreguleringer, reguleringsendringer, innspill til kommuneplanens arealdel, risiko- og sikkerhetsanalyser (ROS-analyse) og konsekvensutredninger (KU).

Hos Arkoconsult planlegger vi for alle utbyggingsformål. Våre kunder er både private oppdragsgivere og større utbyggere. Har du et ønske om å utvikle eller endre et område hjelper vi deg med å finne den beste løsningen. 

Kontakt oss →

Tverrfaglige team

Vi er arealplanleggere, arkitekter, ingeniører, sivilingeniører, geograf og poteter, med lang erfaring og et stort engasjement for jobben vi gjør. Vi setter sammen et team med de medarbeiderne og den kompetansen som trengs for å lage dokumentasjonen som er nødvendig for at du kan få planen din realisert. Ved å ha god kommunikasjon og involvering av deg som kunde sikrer vi et godt sluttprodukt av høy kvalitet.

Vår tverrfaglighet kombinert med erfaring styrker oss og gjør oss rustet til å oppnå bærekraftige og fremtidsrettede løsninger.

Bærekraft i planarbeidet

Vi er stolte over at vi skaper bærekraftige verdier for lokalsamfunnet ved å lage gode planer for kommende generasjoner. Med fokus på det miljømessige, sosiale, økonomiske og estetiske, samt vern av naturmiljø sikrer vi nettopp dette – en fremtid som tar vare på det som var og samtidig bidrar til gode løsninger for fremtidens utfordringer.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat →

Reguleringsplan

Skal du bygge en bolig eller planlegger du et større utbyggingsprosjekt trenger du i mange tilfeller å få utarbeidet en reguleringsplan. Vi hjelper deg med hele planprosessen og utarbeider reguleringsplanen etter plan- og bygningsloven, samt andre forskrifter som kan være relevant.

En reguleringsplan må sendes til politisk vedtak og består av plankart, reguleringsbestemmelser, planbeskrivelse og andre dokumenter som for eksempel veitegninger, ROS-analyse, konsekvensutredning mm.

Reguleringsplanen skal beskrive bruk og vern av et avgrenset område, samt hvordan arealene skal fysisk utformes. I tillegg skal den beskrive hvilke konsekvenser planen har og i hvilken grad den hensyntar overordnede og tilstøtende planer.

Se her for mer informasjon om reguleringsplaner.

Reguleringsendring

En reguleringsendring er en forenklet prosess og er et godt alternativ dersom endringene du ønsker å gjøre ikke går utover hovedrammene i en vedtatt reguleringsplan. I tillegg må endringene i liten eller ingen grad påvirke gjennomføringen av planen, og heller ikke berøre hensynet til viktige natur- og friluftsområder. En reguleringsendring etter forenklet prosess har en enklere saksbehandling enn vanlige reguleringsplaner.

Vi har lang erfaring med reguleringsendringer og hjelper deg gjerne dersom du ønsker å gjøre mindre endringer på en reguleringsplan.

Ta kontakt og vi hjelper deg →

Innspill til kommuneplanens arealdel

Ønsker du å utvikle et område eller en tomt, men det er regulert med et annet arealformål enn det du ønsker å bruke det til?

Da kan vi hjelpe deg med å utarbeide et innspill til kommuneplanens arealdel. Et innspill til kommuneplanens arealdel er et forslag til endring av arealformål for et aktuelt område.

En tomt som er regulert som grøntareal i kommuneplanens arealdel kan for eksempel omreguleres til boligformål fordi det gagner lokalmiljøet og støtter oppunder kommunens samfunnsdel. Dette er kun ett eksempel og innspillene kan være mye annet også (næring, idrett, gang- og sykkelveg, fritidsbolig osv).

Har du noen gode ideer hjelper vi deg gjerne med å lage et innspill.

ROS-analyser

Hensikten med ROS-analysen er å kartlegge alle uønskede hendelser som kan skje i forbindelse med et prosjekt (før, i og etter), hva sannsynligheten er for at disse uønskede hendelsene kan skje, samt konsekvensene av dem. Ved å samle all denne informasjonen kan man planlegge forebyggende tiltak for å redusere konsekvensene, og i beste fall forhindre hendelsene fra å skje.

I Arkoconsult bruker vi ulike metoder når vi utarbeider ROS-analyser, avhengig av hva slags type prosjekt det er.

Byggesøknad
Tribunebakken Panorama

Konsekvensutredninger

Har du en plan eller et tiltak som kan få betydelige konsekvenser for miljø og samfunn, må en konsekvensutredning gjennomføres. Det stiller plan- og bygningsloven krav til. Hensikten med en konsekvensutredning er å sikre at vedtak om arealbruk og utbygging skjer på et godt kunnskapsgrunnlag. Det betyr at man må beskrive hvordan man på best mulig måte ivaretar miljø og samfunn i planleggingen av utbyggingen.

Vi hjelper deg gjerne med å utarbeide konsekvensutredning for ditt prosjekt. 

Kontakt oss

crossmenu