18. august 2020

Totalentreprenøren som er forsikringsselskapenes førstevalg

Når de største forsikringsselskapene i Norge trenger de dyktigste fagfolkene innen bygg, rådgiving og arkitekttjenester - ringer de daglig leder, Ove Håland, i Arkoconsult for å få hjelp. - Vi hjelper kunder i hele Norge, og har levert gode resultater i 15 år, sier Håland.

-Vi er ydmyke over at forsikringsselskapene tar kontakt med oss når hus skal bygges opp, tegnes eller de trenger rådgiving.

-Forsikringsselskapene er avhengig av fornøyde kunder som får bygget opp sine verdier igjen. Og det er ofte mange følelser og skjebner innblandet. Derfor velger forsikringsbransjen kun aktører de stoler 100 prosent på. At vi ofte får forsikringsjobber er vi veldig stolt og glad for, sier daglig leder Ove Håland.

Bygger stein på stein

Med utsikt over den rolige sjøen utenfor Valestrandfossen på Osterøy, har Arkoconsult sitt hovedkontor. I tillegg til et regionkontor på Voss. I alt har selskapet 50 ansatte på lønningslisten.

Arkoconsult har gjort sine saker bra siden oppstarten for 15 år siden. De er har privat- og bedriftskunder over hele landet.

-Vi har samme filosofi som ostringen Mons Ivar Mjelde da han trente Brann til seriegull i 2007: Vi bygger stein på stein, og skaper gode resultater jevnt over tid. I tillegg jobber vi hardt og målbevisst. Det er et tankesett som er typisk for oss fra Osterøy, og det kommer våre kunder over hele landet til gode, sier Håland.

Jobber med hele verdikjeden
Arkoconsult skiller seg ut fra mange av sine konkurrenter ved at de er totalentreprenør. Det er det ikke mange av konkurrentene som kan matche.

- Vi har en egen avdeling for byggesøknader, arkitekter, håndverkere, betongarbeidere (Arkobygg) og egen meglervirksomhet (Strilamegleren). Vi er en skikkelig totalentreprenør som kan følge våre kunder fra idé til ferdig godkjent bygg. Vi tar imot små og store oppdrag fra bedriftsmarkedet, privatmarkedet og det offentlige. Vi er med og bygger store bygg som totalentreprenør, men også små tilbygg til private hytter, sier Arkoconsult-sjefen.

Han legger til:

-Jeg må få understreke at i de fleste tilfeller er totalentreprise en stor fordel. Små og store prosjekter blir ofte billigere, og kunden får mer kontroll siden de forholder seg til ett selskap, sier han.

Gode kolleger gjør kundene veldig fornøyd
Ove Håland etablerte Arkoconsult for 15 år siden, men fikk fort med seg flere for å bygge firmaet inn i fremtiden. Han kan fortelle om god kundetilfredshet, og en stor andel kunder som har vært med i mange år.

-Vi ostringer (folk fra Osterøy) er kjent for ikke å ta av i tide og utide. Men jeg må få lov å skryte ekstra av alle kollegaer i Arkoverden, både på kontoret og ute på byggeplasser. De er alle dyktige fagfolk, men det som gleder meg som daglig leder mest, er at vi har fått til en veldig god lagfølelse. Vi hjelper hverandre og bygger sammen et sterkt fagmiljø i alle ledd, slik at våre kunder får det beste av rådgiving, fagarbeid og arkitektur på markedet. Det synes jeg er veldig gøy, fra vårt lille kontor på Vakre Valestrand, smiler Håland.

crossmenu