25. august 2020

Slik fikk jeg funkis-drømmehuset fra Arkoconsult

- En dyktig arkitekt skal være like flink til å lytte, som å tegne. Karianne Jårvik hos Arkoconsult var begge deler. Hun skjønte hva jeg ville ha. Mitt første funkishus ble 100 prosent tilpasset meg og min familie, sier Jørgen Herland fornøyd.

For et halvannet år siden satt Jørgen Herland og bladde i hus-kataloger. Han hadde de fleste katalogene hjemme på stuebordet.Han fant mange fine hus, men enten passet de ikke tomten, eller han måtte inngå kompromisser på interiør og eksteriør.

Han snakket med en byggmestervenn, og han anbefalte Arkoconsult. Byggmesteren hadde gode erfaringer med selskapet..

Og når en fagmann innen bygg og anlegg anbefaler noen, da er det det som regel kvalitet. Byggmestre velger ofte de beste samarbeidspartnerne.

Ble anbefalt Arkoconsult
- Når jeg først skulle bruke noen millioner på et nytt hus, ønsket jeg ikke å være «sånn passe fornøyd». Jeg ønsket heller ikke en løsning som ikke var optimal om noen år. Med katalog-hus måtte jeg mest sannsynlig bygge på etterhvert. Med to tenåringsjenter i familien, ville jeg også tenke på deres privatliv.

- Da holdt ikke åpne løsninger og «alt-på-ett-plan»-katalog-hus for meg. Jeg ble anbefalt arkitektene hos Arkoconsult, og da ble det fart i boligplanene, mine, sier Jørgen.

En grundig krav-liste

Jørgen ønsket seg et funkishus, med voksen- og ungdomsavdeling. Godt isolert og solid, slik at det ungdomsavdelingens støy plaget resten av huset. Samt at huset skulle være skreddersydd tomten hans. Han hadde mange krav. Bilder og videoer fra hus han hadde som forbilder.

-  Heldigvis møtte jeg arkitekt Karianne Jårvik hos Arkoconsult. Etterhvert ble det flere fysiske møter, og en god del e-postutveksling av skisser, planer og ideer.

Hun lyttet.

Kom med innspill.

Fant løsningene.

Tegnet ut drømmehuset.

Jørgen fortsetter engasjert:

- Hun stanset meg da jeg kom opp med forslag som ikke lot seg gjennomføre byggeteknisk. Hun var veldig dyktig rent faglig, men hun lyttet også på mine visjoner og drømmer. Det imponerte. Dermed kom vi fort i gang, og fikk et veldig godt samarbeid, som endte opp i et utrolig stilig funkishus som holdt seg innenfor mitt budsjett, sier Jørgen.

Kan anbefale arkittegnet hus til overkommelig pris
Det var første gang i livet at Jørgen fikk tegnet et arkitekttegnet hus. Han kan varmt anbefale arkitektsamarbeidet med Arkoconsult.

- Jeg ble imponert over arkitekt Karianne og hennes kolleger. De behandlet meg som en kunde og tok mine drømmer på alvor og realiserte dem raskt og til en pris som ikke ble dyrere enn et katalog-hus, og langt bedre på alle måter. Ikke minst på måten arkitekten utnyttet arelaflatene. Det ble veldig få, om ingen, områder som ikke blir brukt til noe, sier han.

- Jeg kan varmt anbefale arkitekt Karianne Jårvik og hennes kolleger i Arkokonsult. De er fagfolk til ryggmargen, men også veldig løsningsorienterte, kreative hyggelige å snakke med – ikke minst, smiler den ferske funkishus-eieren, Jørgen Herland.

crossmenu