Voss BB2

Sammen forbedrer vi folks hverdag.
Arkitekt
Arkoconsult
Sted
Nyrefeltet, Voss
Type
Boligblokk
Byggeledelse
-
Byggherre
Nyrefeltet AS

Disse to boligblokkene ligger som en del av utbyggingsfeltet på Nyre på Voss, og er en del av en stor utbygging hvor Arkoconsult har stått for både arkitektur og utførelse.

I prosessen med å formgi disse byggene har vi fokusert på å lage et tidsriktig og fint prosjekt med gode arkitektoniske og romlige kvaliteter. For å gi byggene et dynamisk uttrykk har vi valgt å trekke leilighetene i midten frem i begge byggene. Dette gir et fint brudd i fasaden samtidig som det også gir en naturlig avdeling og skjerming av de private balkongene.

I tillegg til avtrapping i høyden og variasjon i bredden på byggene, er fasadene visuelt brutt opp ved å legge inn felt med royalimpregnert trekledning i brun og hvite cembritplater. Dette er materialer av høy kvalitet som krever lite vedlikehold for å holde seg fine. Vi har tidligere brukt en kombinasjon av malt trepanel og hvite steniplater i Nyrefeltet.

Ved å legge inn vertikale inndelinger med tre og cembrit, brytes lengden opp i kortere felt. Dette bidrar til at byggene vil oppleves kortere. Linjene som dannes av balkonger og tak fremhever de strukturelle elementene i bygget med dempet fjernvirkning.

chevron-left
chevron-right
crossmenu