19. august 2020

Flere og flere ønsker et arkitekttegnet hus.

Arkoconsult opplever en markant økning av kunder som velger å bruke arkitekt. Et arkitekttegnet hus gir deg bedre arealutnyttelse, du får et personlig hjem for deg og din familie og det blir som regel ikke dyrere enn ferdighus, sier arkitekt og teamleder Karianne Jårvik.

Det siste halvåret, med korona og hjemmekontor for mange, har bidratt til at folk har fått bedre tid. Dermed har flere fått øynene opp og kontaktet Arkoconsult for å få tegnet sitt drømmehus.

- Vi synes det er utrolig gøy at arkitektene våre har fått ekstra mye å gjøre de siste månedene. Men vi har fremdeles god kapasitet og hjelper nye privat – og bedriftskunder raskt, sier Karianne.

Fanger dine drømmer

Tenk deg at du og din familie har bestemt dere for å bygge et nytt hus.

Hvilke drømmer har dere for huset?

Hva legger barna dine vekt på? Hvordan er familiesituasjonen deres om noen år?

Det som gjør huset ditt unikt er at vi kan ta høyde for disse tingene, uten at det sprenger budsjettet ditt.

- På mange måter er en arkitekt en «drømmefanger». For oss er det viktig at drømmene du har for huset ditt blir oversatt til virkelighet – innenfor de rammene dere har, sier arkitekten.

Velg riktig med en gang

De fleste av oss har to muligheter når vi skal bygge nytt hus. Vi kan enten velge et ferdighus eller vi kan gå til arkitekt og få tegnet noe som ingen andre har.

- Det finnes mange flotte hus som kan velges ferdige, men når du først skal bruke noen millioner på et nytt hjem synes jeg det er spennende at du kan få et hus akkurat slik du vil ha det, og som tar høyde for tomten og omgivelsene. Disse tilpasningene synes vi er viktige i planleggingen av nye boliger.

- Ved å bruke arkitekt blir ønskene dine tatt høyde for. Bedre arealutnyttelse gjør også at du slipper å bygge på om noen år – eller være 80 prosent fornøyd med boliginvesteringen din til et flertalls millioner, sier arkitekten.

Tenk på alt

Ved PC-en hos Arkoconsult på Osterøy sitter Karianne konsentrert og leter etter en oppbevaringsløsning til en gang i en bolig hun tegner.

Denne boligen er tegnet for en bergensfamilie, med utgangspunkt i deres ønsker og tomtens potensiale.

- Jeg har hatt samtaler med hele familien før jeg begynte å tegne. Barna har kommet med sine ønsker til barnerom og oppbevaring. Noe av det mest givende med å jobbe som arkitekt er å snakke med folk, forstå deres behov og forvandle deres drømmer til et hjem de kan trives i over lang tid, sier Karianne.

Dyktige folk med på laget

I Arkoconsult har de tegnet mange spektakulære boliger. Men også mindre hytter og hus som fremstår mer dempet, men som likevel har det «lille ekstra».

Karianne er stolt over å jobbe i Arkoconsult. Ikke minst fordi hun har et sterkt lag av fagfolk i ryggen når hun setter seg ned over tegnebrettet, forteller hun.

- Det er vår jobb som arkitekter å tenke på alt som har med arkitektur å gjøre. Samtidig kan vi rådføre oss med dyktige håndverkere i Arkobygg som har bygget hus i over 20 år. I tillegg har vi fagfolk som er eksperter på byggesøknader. På den måten får vi arkitektur som virker, som vil stå i generasjoner, som er både fint og praktisk og som skiller seg ut, sier hun.

Hun legger til med et smil at ingen boligspørsmål er dumme:

- Jeg har hørt folk si at de er litt engstelig for å ta kontakt med arkitekt, fordi de tror deres ønsker og drømmer er for dumme. Slik må du ikke tenke! Hos oss liker vi å prate med folk. Om du tror noe er dumt eller urealistisk, kan det faktisk hende at det er genialt! Og da kan arkitektene våre hjelpe deg og din familie med å tegne et helt unikt hus som ingen andre har – og som var din grunnide!

- Er det ikke kult? Smiler hun, som ønsker deg velkommen på besøk på Osterøy, på telefon eller på Teams.

crossmenu